КО-ЛИП МЕД 600 MG X 100 МНОГОСЛОЙНИ ТАБЛЕТКИ СЕ0426

КО-ЛИП МЕД 600 MG X 100 МНОГОСЛОЙНИ ТАБЛЕТКИ СЕ0426

КО-ЛИП МЕД 600 MG X 100 МНОГОСЛОЙНИ ТАБЛЕТКИ СЕ0426

Производител:
Код на продукта:435 KOLMED

КО-ЛИП МЕД е медицинско изделие под формата на двуслойни таблетки с удължено освобождаване (пълното им освобождаване/разтваряне се извършва до 1 час след прием). Намалява абсорбцията на мазнините, редуцира наднорменото тегло и предпазва от затлъстяване.

КО-ЛИП МЕД съдържа Nobesoxina® - полизахариден комплекс от глюкозамин с висок вискозитет, обогатен с аскорбинова киселина. След контакт с мазнините в стомаха, Nobesoxina® се свързва с липидите. На чревно ниво, катионната група на Nobesoxina® се свързва с анионната група на жлъчната киселина и намалява действието на панкреатичната липаза. Формира се емулсия, която не се усвоява в чревния тракт, а се изхвърля от организма.

Съдържание: Всяка многослойна таблетка съдържа 600 mg Nobesoxina®.
Nobesoxina® е полизахариден комплекс от глюкозамин с висок вискозитет, обогатен с аскорбинова киселина, способен  да свързва липидите, след контакта си с мазнините в стомаха. На чревно ниво, катионната група на Nobesoxina® се свързва с анионната група на жлъчната киселина и намалява действието на панкреатичната липаза. Формираната емулсия не се усвоява в чревния тракт и се изхвърля от организма.
Други съставки: Царевично нишесте, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид, хидроксипропилметил целулоза, поливинилполипиролидон, оцветители (червен железен оксид, рибофлавин).

В съчетание с нискокалорична диета и подходяща физическа активност, КО-ЛИП МЕД е ефикасно средство за контрол на теглото, предотвратяване на и лечение на затлъстяване.

Дозировка:

  • За намаляване на теглото: по 3 таблетки преди всяко хранене.
  • За поддържане на идеално тегло: по 2 таблетки преди всяко хранене.

Таблетките трябва да се приемат преди хранене, с чаша вода. Таблетките не трябва да се начупват или дъвчат преди приемане. Таблетките трябва да се отделят от блистера непосредствено преди употреба.

Забележки: Да не се прилага при деца под 12 години. Консултирайте с лекар за деца от 12 до 18 години, ако имате съмнения относно въздействието на КО-ЛИП МЕД върху здравословното Ви състояние или приемате други медикаменти. Не използвайте при бременност и кърмене.

Да не се използва при проблеми със стомашно-чревния тракт, гастрит, лезии на червата. Да не се използва при индекс на телесната маса равен на и по-нисък от 18.5. Да не се използва при илеус (чревна непроходимост). При период на приемане, по-дълъг от 30 дни, е препоръчително да се правят почивки от най-малко 3-5 дни. Да не се използва в случай на свръхчувствителност /алергия/ към някоя от съставките или при алергия към ракообразни. В случай на диабет, се консултирайте с Вашия лекар, тъй като продуктът може да намали нивата на кръвната захар и да повлияе на секрецията на инсулин. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Взаимодействия с лекарства и хранителни добавки: Продуктът може да повлияе на престоя в червата и абсорбцията на лекарства, приемани орално. Препоръчително е да се избягва едновременното приемане на КО-ЛИП МЕД и орални контрацептиви. Консултирайте се с Вашия лекар, ако страдате от болести на сърдечно-съдовата система и приемате лекарства (продуктът може да повиши антикоагулантния ефект на варфарина). След прием на медикаменти трябва да се изчака интервал от поне 2 часа, преди приемането на КО-ЛИП МЕД. В случай на съмнение относно комбинация с други лекарства, хранителни добавки, хомеопатични продукти и други подобни, се консултирайте с Вашия лекар.

Странични ефекти: Поради образуването на емулсия между липиди и фибри, са възможни странични ефекти като газове, подуване, стомашни спазми, гадене и диария. В повечето случаи тези странични ефекти изчезват след няколко дни от прекратяване на терапията.

Разфасовка: 100 многослойни таблетки